dövüş kulübü – Kaplan Sözlük
böyle iki tane adam var birbirini dövüyor kulüp falan kuruyorlar. güzel aksiyonlu bir film ama sonuna doğru kafam karıştı anlamadım çok. rüya görüyo biretpit galiba
filmin sonunu anlamayanların eril uyanış filmi olarak favori filmleridir ama filmin sonunda jack, tyler'ı öldürür ve marla ile el ele tutuşur. yani erkeksi tarafını öldürüp onun kadınsılığını temsil eden kişiyi tercih etmiştir.
beyler, dövüş kulübü’ne hoş geldiniz.

dövüş kulübü’nün ilk kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır.

dövüş kulübü’nün ikinci kuralı, dövüş kulübü hakkında konuşmamaktır!

dövüş kulübünün üçüncü kuralı biri “pes” diye bağırır, sakatlanır ya da bayılırsa dövüş sona erer.

dördüncü kural, bir dövüşte yalnızca iki kişi dövüşür.

beşinci kural her seferde tek bir dövüş gerçekleşir.

altıncı kural t-shirt ve ayakkabı yok.

yedinci kural, dövüş ne kadar sürmesi gerekiyorsa o kadar sürer.

sekizinci ve son kural, eğer bu dövüş kulübü’nde ilk gecenizse, dövüşmek zorundasınız.
aslında hatunun da bir başka hayali kişilik olduğuna dair teorilerin döndüğü film, bu doğruysa filmi kelimenin tam anlamıyla bir kişi üzerinden çevirip hem kapital hem de sosyal düzenlerle çok iyi taşak geçilmiş ancak ergen bebelerin anlamaması sebebiyle sigma materyali olmuştur.

neyse beyler tyler durden benim bunu da burdan söylemiş olayım.
kafa siken metaforlar ile bireyleri ve toplumu eleştiren çok daşşaklı bir film. Tüketim kültürü, maskülinite ve sınıf ayrımcılığını hedef alır. Tyler Jack'in kafasındaki ulaşmak istediği anın tadına varan, maskülen ve lider özellikleri taşıyan bir karakterdir.Meydana gelen olayların hepsi aslında kafasındaki senaryolardan ibaret birer metafordur.Tyler' ın bazı şeylerin bokunu çıkarmasıyla anarşiye bile sallayan, sallamadığı bir bok kalmayan aşırı fantastik bir hayal ürünüdür.