sosyalleşme sorunu – Kaplan Sözlük
arkadaş ve arkadaş ortamı edinme sorunudur. özellikle üniversitenin bitmesi sonrası çoğu arkadaşınızla iletişimin kopması sonrası bunların yerini doldurmak oldukça zordur.

benim açımdan üniversiteden kalan ve yaşadığım şehirden arkadaşlarım ve ortamım olsa da yeni insanlarla tanışmak ve yeni ortamlara girmek konusunda sorun yaşıyorum çünkü yok. siz bu durumu nasıl aşıyorsunuz?
Sosyalleşmenin tek çözümü paradır. Paranız yoksa, asosyalliğe mahkum kalırsınız. Türkiye'deki çoğu insanın problemidir.

ilkokuldan beri bir çok hobi sahibi oldugum icin sürekli tanısacak birileri buldum. unı bıttıginde, herkesi bıraktım, hic kimseyi tanımadıgım bir yere tasındım, gitarımı alıp bara gittim ve sarkı söylemeye basladım. sonrasına yanıma bir kac kisi gelip muhabbet etti ve bir tanesiyle uzun suredir arkadasız. hobiniz yoksa ilginizi ceken bir seye baslayın. o uzun suredır ertelediğiniz ilgi alanınıza baslamanın zamanı simdi. sonra o ilgi alanına sahip diger insanlarla tanısın. bu kadar.
Özgüven sorunudur. Önce kendinizle sosyalleşmeyi öğrenmeniz lazım. Tek başına vakit geçiremeyen adam sosyalleşse nolur. Çekingen olmayın ve sınırları aşmayın. Herkesle iletişim kurabilirsin. Ha bu arada sosyalleşmek her hafta aynı gün aynı mekanda boktan kankilerinle buluşmak da değildir. Bokunu çıkartıp saçma sapan insanları hayatınıza sokmayın. Kaliteli ve öz dostlarınız olsun
Girişken olmayan insanların problemidir. Dışarıya çıksanız bir sürü insan görürsünüz, bu noktada ortam ve kalite önemlidir. Çünkü sosyal çevre kişinin hayatını büyük ölçüde etkiler. Ya gelişirsiniz ya stabil kalırsınız ya da aşağıya çekilirsiniz.

Aslında bu insanların çoğu, kolay bağlanır ve zor koparlar. Çünkü kaybetme korkusu yaşarlar. Kabul görmemeyi ve reddedilmeyi kendilerine yediremezler. Her ortama uyum sağlayamazlar.

Bazı insanların ise şahsi tercihi olur. Çünkü toplumu, kendilerine denk görmezler ve kendilerini izole ederler.
Aslen içten içe reddedilme korkusudur.

Yenmenin en kolay yolu çok normal bir şey söylüyormuş gibi Reddedileceğinizi bildiğiniz bir iki teklifi yapın.


(Karşı cins ile ilgili değil) mesela altın satan kuyumcuya gidip sahte takı sorulması denenebilir
Sosyal insan olmak bir reflekstir. paraya falan da gerek yoktur. ha asosyal orospu çocuğu parayı bulup sosyal olabilir o ayrı konu.

aslında sosyalleşmek için belli seviyede özgüven gerekir. özgüven direkt insan içinden de gelebilir bir kaynağı da olabilir (destek veren bir insan, yakışıklı doğmak, ya da para)

yani zengin olduktan sosyalleşmeye başlayan insan da özgüven kaynağını elde etmiştir.
kaplanın iddiasına karşı çıkıyorum, tek çözüm para değildir. özsaygı ve özgüven de lazımdır. Para her sorunu çözemediği gibi her kapıyı da açmaz.
örnek verecek olursak; önümüzde mekana girmeye çalışan 2 gencim kılık kıyafetkerinin gece hayatına çok uygun olmaması ve izbandut gibi 2 zenci gücenlikle diyaloğa girmeleri.
Peki ben ve ekürüm ne yaptık, janti giyinip mekan girişine yaklaşınca hiç bozmadan özgüvenli ve dik yürüyüşümüzü sürdürdük. hafif kafayı sallayıp iyi akşamlar diyip elimi uzattım ve avcumdaki paranın adamın eline geçmesini sağladım. İyi akşamlar efendim siyip kapıyı açtı.
Tabi ki tek sosyalleşme çeşidi bu değil ama motto aynı, özsaygı ve özgüven. Bunlar yoksa paranla rezil olursun
Kendi kendine yetebiliyorsan çok da önemli olmayan bir meseledir.Sosyalleşmek için kendini kasma veya olmadığı biri gibi gözükmeyiniz.Leyla İle Mecnun dizisinde Mecnun'un dediği gibi sevilebilmek için herkes gibi olmak gerekiyormuş...